Rekenen

Rekenproblemen? Gaat het te snel? Is het té lastig? Aarzel niet om extra begeleiding in te zetten! 

De begeleiding op het gebied van rekenen kan vanaf groep 3 t/m groep 8, het voortgezet onderwijs en het mbo, niveau 2, 3 en 4. 

 

Sinds een paar jaar staat het vak rekenen op de agenda en is het een verplicht vak op zowel het voortgezet onderwijs (V.O.)  als het middelbaar beroepsonderwijs (M.B.O.). Dat betekent dat je na de basisschool nog steeds rekenen als vak krijgt. 

 

Het rekenen op het V.O. en M.B.O. is ingedeeld in niveau 2F en 3F en bouwt voort op het rekenen dat op de basisschool gegeven wordt. Dus als je rekenen lastig vindt, of is het te lang geleden en ben je veel vergeten? Hoe werkte het ook al weer met bijvoorbeeld de procenten, de breuken, kortingen, oppervlakte en inhoud? Meld je dan aan voor een aantal lessen.

 

Bij Het OefenHuys bestaat nu de mogelijkheid om lessen rekenen 2F of 3F te volgen, zodat je je rekenvaardigheid kunt vergroten.

De lessen duren 1 uur en zijn wekelijks. Het tijdstip wordt in onderling overleg afgesproken, ook 's avonds zijn er mogelijkheden. Hoeveel lessen je wilt volgen is afhankelijk van wát je wilt leren en hoe snel je leert. Het kan zowel individueel als in kleine groepen.

 

Rekenen is een basisvaardigheid, zorg dat je het beheerst, daar doe je je voordeel mee in je leven!