Visueel Screener Plus

Leerprobleem of oogprobleem?

Op het moment dat een kind problemen met leren ervaart, zou het mogelijk kunnen zijn dat er sprake is van een probleem met de samenwerking van de ogen. Immers, niemand weet hoe een ander de wereld om zich heen ziet. Of hoe hij letters ziet.

Het kan zijn dat de letters alle kanten op dansen en wiebelen. Het kind is zich daar niet van bewust, want het ziet toch altijd zo? Het kind weet niet beter. 


Visuele disfunctie

Dan is het verstandig om dit te testen d.m.v. een visuele screening. Dit kan ook bij Het OefenHuys. Lucienne van Ede is gecertificeerd visueel screener en trajectbegeleider. 

Het certificaat is uitgegeven door de FON, de organisatie van de functioneel optometristen Nederland en behaald bij Beeld en Brein in Den Helder. 


Visuele training

Als de visuele screening inderdaad een probleem van de samenwerking van de ogen aangeeft, dan kan er bij Het OefenHuys een visuele training gevolgd wordt, eventueel gecombineerd met oefeningen op de Bellicon trampoline, volgens de methode van Into Bounce. 

Bij een ernstige afwijking wordt er doorverwezen naar een functioneel optometrist. Het OefenHuys werkt samen met een functioneel optometrist in Amersfoort.